Programma 3-daags event & Aftermovie

Programma 3-daags OWC EVENT 2014

 

Op het OWC EVENT 2014 presenteert OWC het Jeugdplatform LIVING LEGENDS en laten jeugd & jongeren zien: 

Wij zijn geïnteresseerd in actuele thema's in de samenleving. We zien oplossingen, ondernemen verandering en zijn interessante gesprekspartners van beleidsmakers. 

Jeugd & jongeren van nu zijn lokaal en internationaal betrokken bij maatschappelijke verandering. Wij hebben een actieve bijdrage aan belangrijke veranderingen in de samenleving en zijn graag als gelijkwaardige gesprekspartners van beleidsmakers en bestuurders bij samenleving en politiek betrokken. Wij hebben een plan van aanpak en een voorstel voor lokaal en Europees jeugdbeleid, waarmee nieuwe jeugdparticipatie en de dialoog van jeugd en beleidsmakers een stevig fundament krijgen in de lokale en Europese samenleving. En we met alle generaties onze krachten bundelen om een duurzame samenleving te ondernemen.

Dit presenteren we tijdens het OWC EVENT 2014!

 

Programma
 
8 oktober
vanaf 17.00 uur

OWC deelnemers, die vanuit verschillende plaatsen in Nederland en uit Sarajevo aan het event deelnemen, verzamelen & overnachten bij de Buitenjan in Veldhoven voor de laatste voorbereidingen op het event en om elkaar beter te leren kennen.

 

9 oktober
van 12.00 tot 16.00 uur

Rond 10 tafels gaan we met lokale beleidsmakers, bestuurders en maatschappelijke partners in dialoog over tien actuele thema’s: Mensenrechten,  Jongerenrechten, Jeugd empowerment, Mondiale bewustwording, Completer onderwijs, Duurzaam ondernemen, Lokale jeugdparticipatie; Innovatie in de zorg, Jeugdwerkgelegenheid, De structurele dialoog van jeugd & beleidsmakers.

Van 16.00 tot 19.00 uur

Tijd voor ontspanning, diner met de Soepfabriek en de laatste voorbereiding voor het avondprogramma. 

Van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Deze avond lanceren we het Jeugdplatform Living Legends, waarop jeugd en jongeren elkaar lokaal en internationaal vinden om eigen ideeën voor verandering te ondernemen, van & met elkaar te leren en elkaar te helpen bij het uitwerken en ondernemen van duurzame initiatieven. Met de presentatie van 25 duurzame oplossingen die nu al door deelnemers ondernomen worden laten we zien

Jeugd & Jongeren hebben belangrijke oplossingen!

Hierna gaan we met jongeren, ouders, schoolleiders en andere geïnteresseerden in co-creatie de volgende stappen in ontwikkeling en strategie van Living Legends concreet maken.

Met Living Legends en het gezamenlijk plan dat we op deze avond bedenken maken we  een nieuwe, ondernemende jeugdparticipatie in elke stad mogelijk. De eerste steden waar Living Legends in 2014-2015 in actie gaat, zijn Eindhoven, Utrecht, ’s Hertogenbosch en Breda.

 

10 oktober (Nationale Dag van de Duurzaamheid)
Van 12.00 tot 14.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur)

Het OWC EVENT 2014 sluiten we af met een inspirerend slotstuk het OWC EVENT 2014 af met een inspirerend slotstuk: BRAIN PICKNICK, de duurzame deeltjeversneller

Tijdens een duurzame lunch inspireren Jef Staes en Martijn Sanders ons tot een nieuwe kijk op jeugd, hun belangrijke bijdrage aan verbetering van de samenleving en sociaal ondernemen. Vervolgens werken Jongeren, Wethouder Schreurs en andere aanwezigen  in co-creatie aan een Europees Jeugdbeleidsadvies, waarmee we gezamenlijk en lokaal aan de slag kunnen om jeugdparticipatie en de dialoog van jeugd en beleidsmakers strucureel te realiseren. Het Europees Jeugdbeleidsadvies dat hiermee tot stand komt, wordt begin 2015 aan het Europees Parlement aangeboden.

 

Locatie

Het OWC EVENT 2014 vindt plaats bij Seats 2 Meet Strijp S, Torenallee 24 in Eindhoven. 

 

Sfeerimpressie in Aftermovie